I dag besökte jag ”Preview fabrics & accessories” som arrangeras två gånger om året av Agenturföretagen ute i Nacka på ”Svenska bilfabriken”.
Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att det är dags för en förändring! Hela denna lilla mässa som egentligen skulle kunna vara något bra och som jag personligen tycker är ett jättebra komplement till Paris och Milano, är så torr och tråkig och det är sorgligt att behöva skriva det, men jag måste.
Här samlas de flesta av våra svenska agenter för tyger och accessoarer, och förhandsvisar delar av kollektioner inför kommande säsong.
Tyghängarna hänger på sina sedvanliga rullställningar, lapparna om agentens namn är nogsamt upptejpade i respektive bur, den sedvanliga godisskålen finns på plats på björkborden och de flesta utställare vill nog sälja…
Vad är det för fel på det här?
Man måste inspirera! Förändra! Skapa nyfikenhet! Flirta! Ge mer! Få aktiva inköpare och designers i branschen att vilja åka dit!
Mindre företag samt studenter är överrepresenterade besökare. Inget fel i det, men kanske borde man fundera över varför de större varumärkena och kedjorna sällan eller aldrig besöker denna mässa… Det beror inte på att de inte köper tyger via svenska agenter…
Nej, dags för Agenturföretagen att tänka nytt tycker jag! Kanske samarbeta med sina bundsförvanter Moderådet, Modecenter och TEKO och få till något nytt och spännande…